Vecka 39

Hösten är här <3 
 

 Jag som älskar hösten får äntligen uppleva en Riktig höst! I Kiruna blir löven gula och trillar av på typ en vecka, men här blir dom gula, röda, orange och vissa är fortfarande gröna. Jättefint är det :) 
 
Under veckan har vi mest bara pluggat, nu har Johan börjat också och det är roligt för mig att ha sällskap i plugget :D Annars har vi inte gjort så mycket egentligen. Jag var och tittade på Johans innebandymatch i söndags, på måndag var jag på badhuset och simmade, vi har umgåtts en del med Sanna och Linus, färgat håret och testat en massa nya recept. Igår var vi förbi Mio(möbelaffären) där jag bokade en uppsättning kaffekoppar. De lär väl komma in i butiken snart så jag får åka och köpa dom, så då är det bara att komma hit och testa dom ;) 
 
Snart är det helg, och vi ska faktiskt ha en gäst här under helgen. Wilma ska bo hos oss heeela helgen, så Nila är glad och nöjd. Sanna och Linus åker bort en sväng och moster ska ta hand om Wilmis <3 Annars har vi inga storslagna planer för helgen, vi tänkte gå och fika någonstans på stan på lördag och sedan är det sport hela lördagkväll på tv...Jippiii. Äh det är okej..så länge vi hittar på något annat också som jag tycker är kul ;p
 
Fick en inbjudan idag till en föedelsedags- och examensfest. Både jag och Johan är välkomna till Stockholm i oktober, för min kompis fyller 25 år och har tagit examen, så hon ska köra en kombinerad fest. Skulle vara riktigt kul att åka dit, om vi hittar något billigt sätt att ta oss dit på.
Meeen, nu ska jag gå och mysa. Vi hörs. 
 
Även om hösten har sin charm kan man inte påstå att man inte saknar sommardagar som de här...
 
 

En vecka går fort...

när man har roligt. Men den här veckan har inte bara varit rolig. Måndagen började med att vi for på second hand, där vi hittade en blompall, som jag faktiskt idag har börjat måla om. Dagen slutade dock med tråkigheter. Vår svarta pärla var med sin sista dag, pga att en ouppmärksam bilförare körde rakt in i oss och tog därmed livet av Black pearl. Jag och Johan klarade oss bra trost en ganska rejäl smäll, vi var mest omskakade av den plötsliga händelsen och situationen. Det var en ensam kvinna i den andra bilen och hon klarade sig också bra. Skrämmande att krocka sådär, man inser verkligen hur fort livet kan förändras. Nu hade vi ju tur men det är ändå en omställning att ha en bil, sedan har man plötsligt ingen bil. Så länge har vi fått låna en bil utav en kille i Johans innebandylag. Tur att det finns vänliga själar :) 
 
 
Kostnaderna för att repa bilen skulle bli mer än vad bilen är värd, så Johan kommer få pengar från försäkringsbolaget istället. Det var alltså en händelserik måndag, fast på ett dåligt sätt. 
 
Vi har varit och testat badhuset för första gången. Det var jobbigt att simma när man inte gjort det på flera år, men ändå roligt och bra träning. Jag har pluggat som vanligt och Johan har haft innebandyträningar, Nila har varit gullig, och jag har hunnit teckna en del. 
 
Resultat:
 
Vi har också fixat en del hemma. Hängt upp tavlor och fixat en del nya inredningsdetaljer. Bilder på vårat hem kommer senare, måste bara få upp köksgardinerna.
 
Idag var jag på stan med Sanna, hon skulle handla present åt Linus som fyller år på lördag. Jag råkade också få med mig lite grejer hem från stan hehe, men det var faktiskt sådant som jag Behövde. 
 

                           Fina syster :)                                                Höstbild på väg till stan                      
 
Vi stannade till och åt lunch på Wayne's coffee, varsin köttfärspirog som var helt okej. Tog en mellan kaffe också som var mer som en stor kaffe..men då vet man det  till nästa gång. Bra fik, tummen upp!
            
 
 

 

Paus i plugget!

Igår tog jag en day off och ägnade mig åt annat än skolarbete. Vi for till Skeppsmaln med Sanna och Linus. Vädret var fint bortsett från att det blåste lite, men det var tur att vi for igår, för idag har vi haft väldigt blåsigt och regningt från och till. Skeppsmaln är ett fiskeläge med fina klippor att sola på om det är varmt, mysiga små hus och en rolig lekpark :) Vi tog med oss fika och tänkte ha picnic på klipporna, men det blåste alldeles för mycket där, så vi satte oss vid ett utebord en bit bort istället.  
 
          Johan på klipporna. "Johan stå där nu så jag kan fota dig", "Aj aj kapten"...

 
Efter vi fikat gick vi runt och tittade lite. Vi hittade Äventyrslandet...
 
 
Där fick jag och Johan utlopp för vår dröm om Titanic..fast båten hette Anna och var nog inte direkt i samma klass som titanic.
 
 
Nila skulle ju såklart inte vara sämre, så hon satte sig i korgen...
 
 
Och vid klipporna hittade hon en fyr som hon absolut skulle upp i. Sedan var vi tvungen att hålla henne kopplad, så hon inte hittade på fler galenskaper.
 
Det var alltså gårdagens äventyr. Skönt att komma ut en sväng och göra något annat, och roligt var det! Hösten börjar synas här med, så det kanske inte är så många fina dagar kvar. Bäst att passa på när solen är framme :)
 
 
 På kvällen var vi förbi hos Tomas, Ida och deras lilla Doris, för att se på hockey. Planen var att åka till Kristian i Bjästa, men han hade andra planer än vi. Vi fick komma till Linus kompisar istället, och när vi for därifrån var jag tvungen att ta en bild på Ö-vik by night. Syns kanske inte så bra, men det är rätt fint nu på hösten när det är kolsvart ute och lamporna i staden lyser. Och arenan lyser alltid upp med sitt blåa sken(t.h.på bilden).