I know the secret

 
Jag tänkte uppdatera bloggen för några dagarr sedan, men så hände något mycket tråkigt och jag var inte längre motiverad att göra något inlägg. En släkting till mig har somnat in så helgen har jag mest ägnat åt att försöka sysselsätta mig här hemma för att tänka på annat. J har jobbat och jag har knappt varit utanför dörren, mer än att rasta hunden. Jag har ägnat mig åt en del skapande eftersom det är som att meditera för mig. Jag blir helt uppslukad av stunden och befinner mig bara i nuet, vilket är väldigt härligt med tanke på att jag annars ofta befinner mig i framtiden. Kanske har händelsen fått mig att tänka ännu mer på livet, för den odödliga entreprenören inom mig verkar ha fått ännu mer livslust. Jag känner att jag måste göra något av det här innan jag går upp i atomer. Jag är en drömmare och dom som inte är det försöker omedvetet släcka andras drömmar, men ofta kan en drömmare sporras av det och försöker bara ännu mer att uppnå sin dröm. Så är det för mig. 
 
 
Att göra egna kort är ett av mina nya fritidsintressen. Ju fler kort jag gör, desto fler vill jag göra. Att få designa och skapa är ju något jag älskar, så det här med att göra kort är perfekt för mig. Dock har jag inte haft råd att införskaffa så mycket olika dekorationer som jag vill ha, men lite i taget så blir det till slut mycket :)
 
 
Jag hade redan innan helgen bestämt att jag skulle fixa Nilas sommarfrisyr, så trots de tråkiga beskeden på fredag morgon orkade jag ta tag i pälshärvan. Igår trimmade jag henne på ryggen och idag klippte jag ben, tassar, bröst och ansikte/huvud. Det är skönt att ha gjort det och det gick faktiskt ovanligt fort den här gången. Jag tror det är för att Nila skötte sig väldigt bra, men också för att jag gjort det så många gånger att jag blivit snabbare.
 
Imorgon är det måndag och trots att det tar emot lite att gå till jobbet så är det bara att kämpa på. Jag kommer fortsätta undersöka på vilket sätt jag kan förverkliga mina drömmar, för jag vet att det går.
I know the secret.
 
Ha det gott!
 

Göm fult med fint

Idag var jag och kollegorna på studiebesök på Saltviks anstalt. Det var intressant både att lyssna på kriminalvårdaren som tog emot oss och att se området. Vi fick inte ha med oss några mobiltelefoner in i lokalerna så jag kunde inte ta någon bild därifrån, men hann iaf med en selfie på toaletten i restaurangen vi åt på ;) 
 
 
Det var en intressant och rolig arbetsdag som inte var som alla andra arbetsdagar :) Vi hade en del samtal om skolan under lunchen(som det oftast blir när vi är samlade och jobbar med samma saker) och jag fick än en gång tankar om vad som går att utveckla och göra. Tankar jag haft ett tag och som jag hoppas att jag kan förverkliga någon dag.
 
 
Jag såg härom dagen att mina smultronplantor börjar komma upp och blev så glad :D Än är det för kallt för att plantera utomhus, men snaaart kan jag börja greja på tomten :) 
 
 
Bilden är inte riktigt rättvisande, men det här "plakatet" gjorde jag till våran hylla i vardagsrummet. Skrivaren till datorn gömmer sig där bakom. Jag funderade på vad jag skulle använda som skydd för att gömma undan skrivaren och kom på att vi har en massa golvskydd som målare använder, i källaren. Jag hämtade upp en pappskiva, torkade av den och mätte ut en lagon stor bit. Hämtade in några kvistar som fick torka över natten och sen gick jag ner till mitt "hobbyrum" i källaren med guld-sprayflaskan i högsta hugg och improviserade lite. Detta blev resultatet och jag känner att jag är nöjd nog för att dekorera hyllan :)
Inte så dum idé att gömma fula saker med lite konst heller. 
 
 
 
 
 

Inredning och sånt

Lite mer inredningsbilder bara för att jag älskar inredning! :) Här är en av vaserna jag guldsprayade och som numera pryder den badrummet. En liten vas med en blomma kan verkligen piffa upp rummet :)
 
 
På tal om blommor så hittade jag denna söta blomma på gården. Äntligen har dom börjat kika upp här och där och snart börjar det även synas lite grönt i träden.
 
 
Förra veckan dekorerade jag en bit hårt papp som jag satte på våran hylla som används som rumsavdelare. Det är svårt att förklara så jag får lägga in en bild någon dag :) När jag ändå höll på med kvistar för att dekorera pappbiten körde jag på med guldsprayen och fixade till några kvistar till den andra vasen jag tidigare dekorerade med guldspray. När kvistarna hade torkat såg jag att de liksom skiftar i silver/guld och det hjälpte naturen till med, för jag tänkte att dom skulle bli guldfärgade. Men det gör ingenting, blev ju nästan coolare så :)
 
 
Jag och J hade besök under helgen av hans familj så nu känns det lite tomt efter att ha haft huset fullt. Det kanske är bra att vi får sakna familjerna lite, för då uppskattar vi verkligen tiden vi sedan får spendera tillsammans med dom :) 
Nu när jag inte är upptagen av gäster längre har jag genast börjat på nästa projekt. Hittade lite mer gamla brädor som jag ska såga till, slipa och sätta ihop så får ni se sen vad det är jag kommer sysselsätta mig med den närmsta tiden!
 
Ha det gott!