I kikaren

Äntligen är den här veckan slut. Det har egentligen inte varit något fel på den här veckan, förutom att jag och Nila saknat husse när han varit borta hela helgen. Det jag menar är att vi åker till Övik nästa vecka och nu känns det mycket närmare :) Det ska bli superkul att hälsa på syster med familj och skönt med miljöombyte några dagar. Kanske få perspektiv på saker och ting. 
 
Förra veckan blev det inget inlägg. Ibland finns inte energi eller ord för det. Men nu sitter jag här och har en massa tid för mig själv, så jag passar på att skriva lite. Helgen har varit bra fastän jag och Nila har sovit ensamma. Igår var jag till pappa och hälsade på och träffade syster Elin som var i stan över helgen. Sara var också där, så det blev en riktig familjekväll. Hembakad semla fick man också :) Veckan har varit som vanligt: Jobb, träning, matlagning och kvällsmys. 
Förra veckan var det ju extra mysigt på fredag eftersom det var alla hjärtans dag!
 
 
Jag blev riktigt bortskämd på alla hjärtans dag med denna fina bukett, en chokladask och lotter :) Jag älskar blommor, så en vacker bukett gör mig alldeles varm i hjärtat. 
 
 
Johan fick det här kortet som jag gjort själv med en dikt i som jag själv hittat på. Han fick också ett paket som innehöll en kärleksfull kopp. Den kan ha som sin egna kaffekopp, jag har min Pippi Långstrump-kopp.
 
Dagen firade vi också med en god middag som vi lagade själv och massa mys resten av kvällen :)
 
 
8, snart 9 år tillsammans är en lång tid. Jag hoppas att det blir mååånga fler år tillsammans. Vi har roligt tillsammans, är ärliga mot varandra och finns för varandra i medvind och motgång. Vi spelar på samma sträng helt enkelt, vilket vi anser är något av det viktigaste i ett långt och lyckligt förhållande. 
Nu låter jag kanske som en relationsexpert, men det är nog för att jag blivit lite av en expert..ni vet, övning ger färdighet..erfarenhet är bästa meriten osv. 
 
 
 
I lördags var jag på stan en sväng. Jag gick in på H&M med två presentkort - kom ut ett presentkort fattigare men en outfit rikare :) Köpte tröjan på bilden och de svarta tightsen som inte syns lika bra. La undan en jättesnygg tröja/jacka/kofta som jag ska hämta imorgon. Ibland är det så otroligt kul att shoppa! Det är så kul när kläderna sitter bra! :)
 
Annars då? Händer det aldrig något spännande, undrar ni. Njaa...inte så ofta. Jag har gått upp 3 kg i vikt sedan jul. Det är ju lite spännande..tycker jag iaf. Jag tror och hoppas att det beror på träningen. Jag har haft samma vikt ganska stadigt i säkert  ett år, men nu börjar det alltså hända grejer. Känns ju kul och oroväckande på samma gång. Vi får väl se vad resultatet blir, satsar som många andra på beach 2014 ;) 
 
Annat spännande är ju att jag blivit moster för två veckor sedan och inte träffat barnet än. Men på torsdag är det dags! Kolla på gullet...
 
 
Jag är alltså numera moster åt det som antagligen är världens gulligaste unge.
 

Tre och en halv arbetsdagar återstår innan jag får 5 dagar ledigt. Jag ska njuta av ledigheten. Jag ska njuta även om det finns mycket att hinna göra under ledigheten också, men jag gillar att göra saker. Ligga på soffan är inget för mig - inte om det finns andra roligare saker att göra. Fast ibland är det skönt, men bara efter en lång och innehållsrik dag :) 
 
 
Kom ihåg att njuta av stunden och nuet! Vi kan inte skynda på framtiden. Det du har i kikaren kommer närmare med tiden.
 
 
                         
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Ett nytt liv :)

Söndag igen. Redan. 
Egentligen gör det inte så mycket att helgen har passerat och att det är jobb imorgon. Det har varit en skön och rolig helg, och det bästa av allt är att jag har blivit moster! :) Igår föddes en liten flicka i Övik, vilket är typiskt eftersom jag bor 70 mil bort och inte kan träffa henne än. Om ca 3 veckor när det är lov och lite mindre att göra på jobbet så ska jag ta ledigt så att jag, Johan och Nila kan åka ner. Har fått bilder på lilltjejen och hon är ju helt fantastiskt söt :) Längtar att få hålla henne och gosa med henne! Därför gör det inget att helgen passerat, för jag vill bara att det ska gå fort fram till dess.
I övrigt har helgen också varit bra, jag och Johan har kollat två filmer, ätit på thai med Johans familj, bakat chokladmuffins(!), kollat mello, och idag var vi och tränade på gymmet som har flyttat. Efter det åkte vi till mamma och Micke för att basta och äta goood mat :) Mysig helg helt enkelt.
 
 
 
Förra veckan provade jag ju att hälla mörk choklad över mina nötbars och jag tycker att det blev riktigt gott faktiskt. Gjorde nya igår för att ha det som mellanmål under veckan som börjar imorgon, men den här gången skippade jag chokladen.
 
Känner mig så trött nu efter träningen, bastun och maten, så jag ska nog mysa ner mig i soffan och planera för nästa veckas mat. Sedan ska jag läsa en stund och mysa med mina älsklingar.
 
 
Mina älsklingar <3
 
 
 

Maaaat...

Nu kommer ett matinlägg. Det blir så när jag försöker att bara äta nyttigt, förutom godis på helgen och fika någon gång då och då. Överlag försöker vi äta nyttigt. Då handlar mina veckor ganska mycket om mat och den här veckan har vi provat lite nya maträtter. Det har faktiskt varit en riktigt god mat-vecka :)
 
 
Veckan började med den vegetariska rätten Chili con quorn. Alltså liknande chili con carne, men istället för köttfärs använde jag quornfärs. Istället för vita bönor använde jag bönmix - en färdig blandning med olika bönor och kikärtor. Det åt vi med nachochips och lite grönsaker. Mums! Lyckades bra denna gång. Det mest otroliga var ändå att Johan åt en och en halv coctailtomat! Han som inte ens äter tomater egentligen ! ! Jag tror att mitt snack om hur nyttiga tomater är har påverkat någon...;)
 
 
 
En annan vegetarisk rätt vi ätit under veckan är veggo-puckar med blomkåls- och broccolimos + babymorötter. Det var helt okej faktisk, första gången vi smakade veggo-puckar. Ett paket på 300 g räckte till varsin portion åt oss och de var inte hemskt dyra heller. Ett bra alternativ om middagen ska gå snabbt och enkelt att laga :) Finns att köpa i den vegetariska frysdisken i en vanlig matvarubutik.
 
 
 
   Idag blev det en vegeratisk burgare till lunch, insvept i salladsblad istället      för bröd. Eftersom jag försöker undvika vitt bröd så hittar jag på andra alternativ. Salladsblad gick bra, men då bör man kanske äta två burgare för att hålla sig mätt ett tag. Förutom sallad så hade jag hamburgerdressing, tomat och lök på burgare. Dessa vegetariska burgare är faktiskt riktigt goda, de har en bra smak. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   jag har även bakat den här veckan. Jag som nästan aldrig bakar stod i köket på onsdag kväll och bakade tre satser muffins. Det blev daim- och dumlemuffins. Men jag och Johan fick bara två muffins var ev dessa 35 härligheter. Jag gav nämligen bort resten till industrieleverna, som betalning för ett arbete de gjort åt mig tidigare i januari. 
 
 
Idag har jag gjort fler nötbars som jag ska ha med till jobbet och äta som mellanmål. Den här gången gjorde jag en rejäl sats. Jag använde ca 450 g nötter(cashew, valnötter, paranötter), två stora nävar tranbär, 1-2 nävar russin, 3/4 dl sojamjöl och 4-5 msk uppvärmd honung. Hela nötkakan ligger och svalnar nu, men om en liten stund ska jag skära den i lagom stora bitar och smälta mörk choklad som jag häller över varje kakbit. Sedan måste den stå i kylen och stelna, så det färdiga resultatet får jag visa er vid nästa uppdatering :) 
 
 
Nötkakan precis innan den ska in i ugnen.
 
 
En sån här kan också vara bra att ha under bordet när man gör egna nötbars. Då behöver man inte själv städa upp de nötter som sprättar på golvet när de hackas i småbitar.
 
Det har varit en kreativ, nyttig och god vecka. Nu blir det att planera för nästa vecka och jag längtar redan, för vi har frysen full av fisk och vegetariska alternativ :)
 
Ha det bra!