Vägen till framgång

Om ett par timmar kommer älsklingen hem, då slipper jag och Nila vara ensamma längre :) Det som är positivt när jag är ensam är att jag får så mycket gjort. När vi är tillsammans jag och J hamnar vi lätt i soffan och glor på någon serie, men när jag är ensam gör jag massa annat som jag behöver få gjort. Dock har jag inte fått så mycket uträttat den här helgen eftersom jag vaknade med någon form av nackspärr i fredags, vilket har hållt i sig hela helgen :/ Idag börjar det kännas bättre, det har nästan släppt helt.
 
Tiden går så fort nu. Jag har mycket att göra på jobbet och mycket att göra på fritiden, så tiden bara flyger iväg. Jag har så mycket idéer. Idéer på hur jag vill inreda hemma, hur jag vill utvecklas själv, vad jag vill lära mig. Jag vill resa, flytta, bilda familj, leva min dröm. 
Jag vet att det inte går att göra allt samtidigt, för tyvärr har jag inte miljoner på banken, så jag får ta en sak i taget. Men entreprenören inom mig säger att järnvilja och hårt jobb är vägen till framgång. Det finns inga genvägar till lycka, så med den inspiration jag känner nu är det bara att jobba hårt ;)
 
 
Jag gillar kläder och jag gillar mina appar på mobilen där jag kan redigera bilder, så här kommer en visning både av mitt tidsfördriv/bildredigering och mina nya kläder. Kjolen har jag visat förut, men blusen är ny. Egentligen är det en body, faktiskt den första jag någonsin ägt. Gillar hur bra bodyn och kjolen passar ihop. Den här kjolen är helt perfekt för den passar till så mycket.
 
Nu ska jag dricka mitt eftermiddagskaffe, sedan blir det en promenad med hunden. Jag har inte kunnat träna på hela helgen pga nacken, så nu när det börjar släppa jag måste ut och röra på mig. När jag kommer in ska jag sätta mig i soffan med en tidning och invänta älsklingen <3
 
 
 
 
 
 
 

Hemma bäst

Urk, jag har varit vaken hela natten men en ond mage och illamående :( Självklart kommer det precis när man ska gå och lägga sig. Känner fortfarande lite i magen från och till, men mår mycket bättre nu än i natt. Orkar inte göra så mycket idag, så jag fotade lite av min favoritinredning här hemma. Både jag och min kollega som var på besök igår kväll gillar inredning och vi brukar prata om inredning ibland. Igår var första gången hon var till mig och nästa helg tänkte jag hälsa på henne. Ska bli spännande att se hur hon bor :)
 
 
Älskar den här lampan som ger ett mysigt ljus och vackert mönster. Vasen i bakgrunden går i koppar/guld och jag fyndade den på rea i en möbelbutik. Tillsammans ger vasen med blomman och lampan ett varmt och mysigt intryck i hemmet. Dessa har jag i sovrummet där jag tycker det är viktigt med varma och lugna inredningsdetaljer.
 
 
I köket står dessa burkar och brickor i ett hörn på diskbänken. Den helröda burken gillar jag jättemycket och det är synd att jag bara har ett exemplar av den. Jag har sett större burkar i samma modell i butiker, men har aldrig kommit mig för att köpa någon. Nästa gång jag ser en kanske :) Burken med pinuppa har jag fått av mina systrar och den passar mig utmärkt eftersom jag gillar motiv med pinuppor från 40, 50- och 60-talet. Den gröna brickan med motiv på hittade jag i en butik i Stockholm. Jag inspireras av 50-talet och den butiken var en dröm för någon som mig. De hade ett exemplar kvar av denna bricka och den var så annorlunda att jag var tvungen att köpa den. Den används flitigt också :) 
 
 
 
På vardagsrumsbordet står dessa ljuslyktor och lyser nästan varje kväll nu i vintermörkret. När ljusen inte är tända ser det ut som på översta bilden, och på kvällarna blir det en härlig stämning med levande ljus och vackra färger. Den petrolblå/turkosa ljuslyktan är från Indiska och de två mindre lyktorna är från Rusta. Den lilla skålen är av märket ISAK och den turkosa skålen har jag köpt på Lagerhaus. Glasunderläggen har jag beställt och de har roliga texter och 50-talsinsirerade motiv. 
 
Såå..man kan säga att inredning är ett brinnande intresse ;)
 
 

Blandade karameller

I veckan gjorde jag dessa godingar som består av alla möjliga sorters nötter, ihoprullade med ljus sirap och lite sojamjöl. In i ugnen ca 20 minuter(?), smält mörk choklad och häll på nötbollarna. Jag låter mina stå i kylen så att chokladen håller sig på plats :) Perfekt som mellis eller ett nyttigare snack när du behöver fylla på energin på jobbet!
 
 
Arbetsveckan har gått fort och helgen gör ju alltid det. Jag har bytt kontor på jobbet så nästa vecka ser jag fram emot att "jobba in mig" i det nya kontoret :) Igår var det fredag, vilket innebär att jag kan vara vaken lite längre på kvällen eftersom jag alltid är ledig lördagar. Jag och J passade på att se filmen Fury med bl.a. Brad Pitt i huvudrollen. Det var en bra film som helt klart är värd att se. 
Tidigare i veckan kom mitt paket från Nelly och jag ska behålla allt förutom en topp som inte var så fin på mig.
 
 
Två av plaggen som låg i paketet. En svart kjol och topp som egentligen inte hör ihop, men jag tyckte att de passade bra ihop så tillsammans blir de en perfekt outfit för fest eller varmare väder. Jag antar att jag längtar efter värme eftersom det andra jag beställde var en till kjol, en body/blus och en klänning. Haha bara plagg som inte passar kalla vinterdagar och än är det bara januari ;D
 
Annars har veckan rullat på i vanlig ordning med träning, matlagning och en del serier som vi följer. Ikväll hade jag en kollega på besök och det var väldigt trevligt. Vi var tvungen att försöka skriva ihop en ansökan som ska skickas in på måndag, så vi har faktiskt jobbat en del, men vi har även pratat och fikat :) J hade andra planer för ikväll så det passade alldeles utmärkt.