Maaaat...

Nu kommer ett matinlägg. Det blir så när jag försöker att bara äta nyttigt, förutom godis på helgen och fika någon gång då och då. Överlag försöker vi äta nyttigt. Då handlar mina veckor ganska mycket om mat och den här veckan har vi provat lite nya maträtter. Det har faktiskt varit en riktigt god mat-vecka :)
 
 
Veckan började med den vegetariska rätten Chili con quorn. Alltså liknande chili con carne, men istället för köttfärs använde jag quornfärs. Istället för vita bönor använde jag bönmix - en färdig blandning med olika bönor och kikärtor. Det åt vi med nachochips och lite grönsaker. Mums! Lyckades bra denna gång. Det mest otroliga var ändå att Johan åt en och en halv coctailtomat! Han som inte ens äter tomater egentligen ! ! Jag tror att mitt snack om hur nyttiga tomater är har påverkat någon...;)
 
 
 
En annan vegetarisk rätt vi ätit under veckan är veggo-puckar med blomkåls- och broccolimos + babymorötter. Det var helt okej faktisk, första gången vi smakade veggo-puckar. Ett paket på 300 g räckte till varsin portion åt oss och de var inte hemskt dyra heller. Ett bra alternativ om middagen ska gå snabbt och enkelt att laga :) Finns att köpa i den vegetariska frysdisken i en vanlig matvarubutik.
 
 
 
   Idag blev det en vegeratisk burgare till lunch, insvept i salladsblad istället      för bröd. Eftersom jag försöker undvika vitt bröd så hittar jag på andra alternativ. Salladsblad gick bra, men då bör man kanske äta två burgare för att hålla sig mätt ett tag. Förutom sallad så hade jag hamburgerdressing, tomat och lök på burgare. Dessa vegetariska burgare är faktiskt riktigt goda, de har en bra smak. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   jag har även bakat den här veckan. Jag som nästan aldrig bakar stod i köket på onsdag kväll och bakade tre satser muffins. Det blev daim- och dumlemuffins. Men jag och Johan fick bara två muffins var ev dessa 35 härligheter. Jag gav nämligen bort resten till industrieleverna, som betalning för ett arbete de gjort åt mig tidigare i januari. 
 
 
Idag har jag gjort fler nötbars som jag ska ha med till jobbet och äta som mellanmål. Den här gången gjorde jag en rejäl sats. Jag använde ca 450 g nötter(cashew, valnötter, paranötter), två stora nävar tranbär, 1-2 nävar russin, 3/4 dl sojamjöl och 4-5 msk uppvärmd honung. Hela nötkakan ligger och svalnar nu, men om en liten stund ska jag skära den i lagom stora bitar och smälta mörk choklad som jag häller över varje kakbit. Sedan måste den stå i kylen och stelna, så det färdiga resultatet får jag visa er vid nästa uppdatering :) 
 
 
Nötkakan precis innan den ska in i ugnen.
 
 
En sån här kan också vara bra att ha under bordet när man gör egna nötbars. Då behöver man inte själv städa upp de nötter som sprättar på golvet när de hackas i småbitar.
 
Det har varit en kreativ, nyttig och god vecka. Nu blir det att planera för nästa vecka och jag längtar redan, för vi har frysen full av fisk och vegetariska alternativ :)
 
Ha det bra!

Kommentera inlägget här :